Status ved starten af 2019

2018 er gået og vi har nået at smide en masse ud, revet ned og diskuteret en masse ideer. Vi synes stadig det er FANTASTISK at være på gården, vi hygger os, arbejder, planlægger, drømmer og arbejder noget mere….

Der er stadig masser at rive i, men i januar fik vi ryddet det meste af det gamle inventar ud fra grisestalden, og den del af den nye stald, som vi har døbt ‘murerværkstedet’. Nu kan vi komme til at støbe gulv og så måske få sat nogle materialer pænt ind, så vi kan få overblik over alle de mange ting vi har til ombygningen.

Nye vinduer og døre

Det dejlige efterår har givet os gode muligheder for at få arbejdet både ude og inde på gården. Nu har vi haft gården et år… og vi nyder det stadig meget.

Vi har ryddet det meste af stuehusets underetage og slået nogle vægge ned.

Vi ( eller måske rettere Jesper) har repareret og kittet vinduer.

 

Vi har skiftet vinduer i stalden og sat en ny dør i det vi kalder ‘murerværkstedet’. Og vi har også ryddet mere op i haven, gravet rødder op, og beskåret valnøddetræet.

Høsttid

På de omkringliggende marker er høsten gået ind. Det er nogle meget store maskiner de kører rundt med! Betty er meget lille sammenlignet med dem…. Men flot ser det ud, og vejret var med høstfolkene.

Vi har ikke så meget at høste i år, men vi glæder os til at der bliver mulighed for at dyrke jorden mere aktivt.

I år har kartoflerne været vores eneste afgrøde, og den har lidt under det varme og tørre vejr. Jorden omkring er så hård at det næsten ikke har været til at grave kartoflerne op, men vi har spist af dem og NYDT det!

 

Væk – helt væk

Drivhuset har vi skrevet om før, og det har været en torn i øjet. Vi vil gerne på sigt have et drivhus, men det som vi overtog var ikke bygget efter vores ønsker, lå måske heller ikke helt det rigtige sted, og i løbet af vores sidste sommerferieuge fik vi endelig gjort ‘kål’ på det.

Det skulle jo også køres væk. Det var læs nummer 53 siden vi overtog gården i oktober. Med top…

20180722_185331

Vi fik også ryddet den sidste affald/gammelt træ fra nedfaldne bygninger/ haveaffald og plastik-bunke væk. Det pyntede også!

 

Juni måned på gården

I juni måned fortsatte det fantastiske vejr, og blomster rundt omkring pyntede godt.

Vi havde, på trods af at vi skulle tidligt af sted på sommerferie til udlandet, to gode weekender med havearbejde, for det var det vi havde mest lyst til. Vi fik stammet nogle af træerne i haven lidt mere op, og ryddet nogle flere af de bunker som desværre stadig ligger og flyder rundt omkring.

Vi fik også revet et fag mere ned af drivhuset, så nu står der bare 2 fag tilbage…

Kom maj du søde milde…

I maj havde vi hele tre weekender på gården…  – lange weekender, for det var både Kr. Himmelfart, og Pinse – og vejret var fantastisk.

Jesper indkøbte en græsslåningsmaskine til Betty… og den blev taget i brug.

Desuden fik vi taget hul på endnu en af de bygninger, som vi har haft en ‘godt’ øje til, nemlig drivhuset. Den sjove konstruktion – drivhus i 5 ‘fag’- hvoraf et var en 5-kantet pavillon, blev delvist nedrevet (to af fagene) og kørt væk!

20180505_11465420180505_13111020180505_15572520180505_160748

Kr. Himmelfartsweekenden var med børn, så vi var mest i sommerhuset og hyggede men fik da lige set at kartoflerne var kommet op.

20180512_132823

I pinseweekenden var vi meget flittige.

Jesper anlagde en ny vej, så man kan køre rundt ude foran gården, smart når man kommer med læs og skal væk med læs, ikke mindst.

Og så havde vi besøg af Jespers bror og hans kone… en dejlig arbejdsom dag, det er hyggeligt at arbejde sammen, for man taler så godt imens 🙂

Så kom foråret for alvor

I weekenden den 21. – 22. april skinnede solen og det var svært at forestille sig at der bare 14 dage tidligere havde ligget knæhøje snedriver.

Vi fik gjort et markstykke klar – med god hjælp fra Betty og lagt en hulens bunke kartofler – tre forskellige slags: Bintje, Solist og nogle røde Alouette. 4 meget lange rækker, det bliver spændende hvad det kan blive til.

20180421_114010

Jesper benyttede lejligheden til at få repareret hullet i vandledningen i gårdspladsen. Endnu engang priste vi os lykkelige for minigraveren.

20180421_10280420180421_101209

Det blev også sidste weekend med campingvognen… ja, den der stod ude midt på marken… Den blev hentet af skrothandleren, men jeg nåede lige at tage et billede af den indeni, inden vi sagde farvel til den.

20180422_090419

Det var en skøn weekend med 3 ture til genbrugspladsen!